× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, «στέλνει» το Μουσικό Σχολείο Παναγιούδα

Κατά πλειοψηφία με 13 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 1 λευκό, αποφασίστηκε η οριστική παραλαβή του πρακτικού καταλληλότητας και παραλαβής του κτιρίου του ΟΑΕΔ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/8/2021

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, «στέλνει» το  Μουσικό Σχολείο Παναγιούδα
Φωτο αρχείου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης η οριστική παραλαβή  του πρακτικού καταλληλότητας και παραλαβής του κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και πλέον ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για τη μεταστέγαση του σχολείου στις εγκαταστάσεις των σχολών του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα.

Αν και συνήθως οι διαδικασίες παραλαβής των πρακτικών καταλληλότητας έχουν τυπικό χαρακτήρα και ψηφίζονται ομόφωνα χωρίς λόγια και συζητήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους, εντούτοις στην περίπτωση του Μουσικού Σχολείου όπως ήταν αναμενόμενο έγινε αρκετή συζήτηση με βάση και την επιστολή που είχε στείλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείων και στην οποία έκανε αναφορά στην προσφυγή του στο Συνήγορο του Πολίτη.

Στη συζήτηση οι δημοτικοί σύμβουλοι έβαλαν στο τραπέζι την εξεύρεση μόνιμης λύσης για το πρόβλημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου με την αγορά οικοπέδου και την ανέγερση νέου σχολείου με βάση τις κτιριολογικές ανάγκες του όπως αυτές έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα Μουσικά Σχολεία.

Όπως επισήμαναν κυρίως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι αίθουσες που παραχωρήθηκαν στο κτίριο του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις του σχολείου και μάλιστα επισήμαναν πως αυτό αναφέρεται αναλυτικά και στην επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ειδικότερα στο έγγραφο απάντηση προς τους γονείς των παιδιών του σχολείου, ο «Συνήγορος του Πολίτη», αναφέρει μεταξύ άλλων: «[…] όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, η επιλογή του κτιρίου του ΟΑΕΔ για τη μεταστέγαση του ΜΣΜ δεν φαίνεται να πληροί, ως προς το εμβαδόν των ωφέλιμων χώρων, τους όρους του κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου που συντάχθηκε το 2004 για το συγκεκριμένο σχολείο...».

Όπως επίσης, αναφέρει ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, «...η μεταστέγαση στα κτίρια του ΟΑΕΔ θα είναι η δεύτερη «προσωρινή» λύση που δίνεται από τη δημιουργία του ΜΣΜ για την εγκατάσταση του. ....Επομένως, κατά τη άποψη της Ανεξάρτητης Αρχής, οιαδήποτε προσωρινή λύση μετά την πάροδο 25 ετών από την ίδρυση του σχολείου, εντός των οποίων η διοίκηση όφειλε να ενεργήσει στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων υποχρεώσεών της (άρθρο 75 παρ. 1 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και της αρχής της χρηστής διοίκησης, δε δύναται να προκριθεί. Είναι αναγκαίο να ανευρεθεί μόνιμη λύση και το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί θα πρέπει να ανταποκρίνεται εξαρχής στις ανάγκες του ΜΣΜ…».

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μεταστέγαση του σχολείου στον ΟΑΕΔ είναι μια λύση προσωρινή, η οποία όμως θα βοηθήσει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία τόσο του Μουσικού Σχολείου όσο και του 5ου Γυμνασίου τα οποία ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια από τη συγκατοίκησή τους στο κτίριο της Χρυσομαλλούσας.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Οικονομικών Παναγιώτης Κατσαβέλλης γίνονται ενέργειες για την εύρεση οικοπέδου για την ανέγερση του σχολείου ενώ παράλληλα κινείται διαδικασία για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της Βαρειάς η αγοραπωλησία του οποίου είχε ναυαγήσει πριν από 1,5 χρόνο περίπου.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο η Δημοτική Αρχή δεν έχει αδρανήσει και αναζητά λύση ώστε να προχωρήσει το ζήτημα της ανέγερσης νέου σύγχρονου Μουσικού Σχολείου. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε η μεταστέγαση του σχολείου στον ΟΑΕΔ είναι προς το παρών η μόνη βιώσιμη λύση για να ελαχιστοποιηθούν τα σοβαρά προβλήματα συγκατοίκησης των δύο σχολείων».

Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία όπου συνολικά ψήφισαν 23 δημοτικοί σύμβουλοι. Από αυτούς 13 άτομα προερχόμενα από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής και την παράταξης του Παναγιώτη Ζαφειρίου, ψήφισαν υπέρ της παραλαβής, 9 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της παράταξης του Μιχάλη Μαμάκου, της Νίκης Τσιριγώτη, της Εριφύλης Χιωτέλλη και του Κώστα Αστυρακάκη ψήφισαν αρνητικά  ενώ ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης ψήφισε λευκό.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παρέλαση στη Μυτιλήνη μετά από 1,5 χρόνο

Το «Ν» θα μεταδώσει ζωντανά την παρέλαση μέσα από τη σελίδα του στο facebook
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζεται η πορεία διαμαρτυρίας στην Μυτιλήνη

Στις γειτονιές της πόλης κατευθύνονται οι διαδηλωτές
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

Ενάντια στην αστυνομική βία και την δολοφονία του Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα Αττικής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φθινόπωρο στον καλαμιώνα της Γέρας!

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις δακτυλίωσης πουλιών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκλογές στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στην καφετέρια Σουσαμλή στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να ερευνήσει, αντί να συγκαλύπτει ο Δήμαρχος τις καταγγελίες των γυναικών»

«Οι αντιδράσεις των αρμόδιων αποκαλύπτουν εμπεδωμένη κουλτούρα ατιμωρησίας για σεξουαλική και ηθική παρενόχληση» λέει ο Γιάννης Μπουρνούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έμπρακτη στήριξη του Λιμενικού από την ΕLPEN

Αντικατέστησε την θερμική κάμερα περιπολικού σκάφους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

50 πυρκαγιές έκαψαν 75 στρέμματα στη Λέσβο κατά την αντιπυρική περίοδο

«Αυξημένη προσοχή κατά το μάζεμα της ελιάς» ζητά ο αρχιπύραρχος, Χ. Μπόκας, Διοικητής της Πυροσβεστικής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κορονοϊός, μέτρα και πτώση του τουρισμού εξόντωσαν τα ταξί

Τι λένε οι οδηγοί ταξί σε Μυτιλήνη και Καλλονή στην κάμερα του «Ν» για τα κόμιστρα, τα καύσιμα και τη σεζόν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ Ο Πάπας στη Μυτιλήνη στις 4 Δεκεμβρίου

Αρχές Δεκεμβρίου η επίσκεψη του πάπα στην Ελλάδα και την Κύπρο
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αποκλείονται πολλοί συμβασιούχοι ΚΥΤ από την παράταση του κοινωφελούς προγράμματος

«Να αρθεί άμεσα ο άδικος αποκλεισμός εργαζομένων στα ΚΥΤ από την παράταση συμβάσεων Γ΄ κύκλου» ζητά ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιαννής Μπουρνούς
ΕΡΓΑΣΙΑ

Κάνει πειθαρχικό για τα σκουπίδια, αρκεί να προηγηθεί καταγγελία!

Ο κ. Κύτελης απαντά στο «Ν» ότι δεν συγκαλύπτει και ως υπέρμαχος της καθαριότητας της πόλης μας, καλεί σε απολογία την εργαζόμενη του δήμου