× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Από την επίσκεψη Πέτσα η διαμάχη Αθανασίου‑ Βέρρου»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις ένθεν κακείθεν ανακοινώσεις με φόντο τη δημιουργία Μουσικού Σχολείου στην Καλλονή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2021

«Από την επίσκεψη Πέτσα η διαμάχη Αθανασίου‑ Βέρρου»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με επικεφαλής τον Γιάννη Συκά, οι ανακοινώσεις ένθεν κακείθεν από πλευράς κυβερνητικού βουλευτή και Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, με φόντο τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου Καλλονής,  ξεκινούν από τις 28 του περασμένου Μαΐου και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Ειδικότερα η παράταξη αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Λέσβου στις 28/5, ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να παρευρεθούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων. Η παρουσία τους, ωστόσο ήταν «διακοσμητική», καθώς δεν έλαβαν μέρος στη συζήτηση, παρά μόνο άκουγαν τον Δήμαρχο και τον Υπουργό να μεταφέρουν έργα από προγράμματα σε προγράμματα σε ένα χορό εκατομμυρίων ευρώ και στο τέλος ήρθε η χρηματοδότηση του Κλειστού της Καλλονής ως μποναμάς. Σε αυτό το πλαίσιο λογικής εντάσσεται και η διαμάχη του Δημάρχου με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς χωρίς σχεδιασμό και με άξονα τη προσωπική προβολή, μαλώνουν ποιος έκανε το έργο ο Δήμαρχος, ο Βουλευτής ή ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ.

Πρώτον ο τόπος μας δικαιούται τέτοια έργα και δεν είναι χάρη κανενός Υπουργού. Ούτε θέλουμε να σκεφτούμε ότι είναι παζάρια για τη νέα δομή στη περιοχή της Βάστριας, όπου  μέρος της είναι στο δικό μας Δήμο. Άλλωστε αποτελεί ένα θέμα που επανειλημμένως αρνείστε να συζητήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεύτερον, η τακτική που ακολουθείτε μπροστά στα ΜΜΕ να γίνεται λόγος για πληθώρα έργων και χρημάτων είναι πάγια και διαχρονική, ωστόσο ο λαός μας λέει απλά «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Οι πληγέντες συνδημότες μας από την πρόσφατη κακοκαιρία, ας περάσουν από τη Βρίσα, να διαπιστώσουν μετά από 4 χρόνια, τη μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών που λέγονται μπροστά στις κάμερες και της πραγματικότητας. Ας ρωτήσουν τους αυτοαπασχολούμενους σε όλο το δήμο μας, ποια ήταν η ουσιαστική βοήθεια που έλαβαν στο καιρό της πανδημίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Τρίτον θα θέλαμε να μάθουμε αν η Δημοτική Αρχή υιοθετεί την άποψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος όταν δέχθηκε τις παρατηρήσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι δεν συμμετείχαν στη συζήτηση με τον υπουργό οι επικεφαλείς των παρατάξεων, εκείνος αντέτεινε ότι «ο Δήμος Μυτιλήνης δεν τους κάλεσε καθόλου». Αρχικά δεν είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Μυτιλήνης και ούτε μπορεί να αποτελεί μέτρο σύγκρισης. ‘Έχουμε δε αναφέρει αρκετές φορές, ότι δεν συμφωνούμε, δεν στηρίζουμε, ούτε υιοθετούμε τη διένεξη των δύο δήμων του νησιού μας, που δυστυχώς με τη πολιτική σας προσπαθείτε να επιβάλετε. Γιατί τα προβλήματα του νησιού μας είναι κοινά για όλους και απαιτούν ενωμένο το λεσβιακό λαό για να τα αντιπαλέψει, όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τέταρτον επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι είστε κατ’ όνομα αυτοδιοικητικοί, όταν δεν στηρίζετε ούτε τα τοπικά συμβούλια, αφού δεν λαμβάνετε υπόψη τη γνώμη τους για θέματα που αφορούν τα χωριά τους (π.χ. Ερεσός, Πολιχνίτος, Μανταμάδος) και η συνεργασία μαζί τους είναι επιλεκτική. Έχετε υποβαθμίσει το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς συνεχώς φέρνετε εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα με σκοπό οι δημοτικοί σύμβουλοι να μη προλαβαίνουν να ενημερωθούν. Δεν φτάνει η πανδημία που δυσχεραίνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνηγορείτε και εσείς σε αυτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν οραματίζεται έναν δήμο, ο οποίος θα προσπαθεί να εντάξει έργα που η κεντρική εξουσία και τα συμφέροντα λίγων κατευθύνουν, μέσα από τα προγράμματα που κάθε φορά ανοίγουν,. Ούτε να δίνονται κάθε φορά για την προετοιμασία φακέλου απευθείας αναθέσεις των 23400 ευρώ.

Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει έναν δήμο που θα προγραμματίζει σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών του και θα αγωνίζεται για τη ποιότητα της ζωής τους, έναν δήμο που θα δίνει μεροκάματα σε όλους τους δημότες και όχι επιλεκτικά, καθώς οι μέρες που θα έρθουν θα είναι δυσκολότερες, έναν δήμο που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα του τόπου χωρίς να είναι δέσμιοι των επιδομάτων και των επιδοτήσεων. Έναν δήμο που θα διεκδικεί  και θα αγωνίζεται μαζί με τους δημότες του για την επίλυση των προβλημάτων τους.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προστασία των Φοινικοειδών από το κόκκινο σκαθάρι

Πραγματοποιήθηκε ψεκασμός των φοινίκων του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκαν Ανδρεάδου και Αθηνάδης από την παράταξη Καλογήρου

Ραγδαίες εξελίξεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση στελεχών του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου με το Γιάννη Πλακιωτάκη

Τέθηκαν θέματα που αφορούν στην ένταξη έργων του Λιμενικού Ταμείου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια από την Ένωση Συντακτών στον Νίκο Μανάβη

Για τον θάνατο της μητέρας του Όλγας
ΧΩΡΙΑ

«Το νερό νεράκι στην Πλαγιά»

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης για τα προβλήματα ύδρευσης στο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου
ΧΩΡΙΑ

«Τι γίνεται με το νερό στη Λουτρόπολη Θερμής;»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης ζητά απαντήσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πένθος για τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Μανάβη

Πέθανε η μητέρα του Όλγα. Ανακοίνωση συμπαράστασης από την παράταξη Ανταρσία στο Αιγαίο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Δήμος Καραμπεάζης νέο μέλος στο Δ.Σ. της «Ασπίδα»

Μετά την παραίτηση του Στρατή Βερβέρη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραίος καύσωνας ως την Παρασκευή

Χθες στη Λέσβο και στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής το θερμόμετρο άγγιξε τους 41,8 βαθμούς κελσίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Tραυματισμός επιβάτη στο «Νήσος Σάμος»

Έχασε την ισορροπία του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση μετατρέπει το Ταμείο Ανάκαμψης σε νέα ΄Ολυμπιάδα 2004΄»

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Σύμβαση Χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ