× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθανασίου μαινόμενος, Κυριακή μεσημέρι και κατακαλόκαιρο!

Επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την «πατρότητα» του μουσικού σχολείου δυτικής Λέσβου, κατά του «κάθε Βέρρου», «δημοσιογραφικών φερέφωνων» ως και του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 13/6/2021

Αθανασίου μαινόμενος, Κυριακή μεσημέρι και κατακαλόκαιρο!

«Άστραψε και βρόντηξε» ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου κατά του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Δυτικής Λέσβου σύμφωνα με την οποία καταγγέλονταν «η απρέπεια του τέως Υπουργού και  Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος με πρακτικές παλαιοκομματισμού επιχειρεί μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό για την κοινωνία θέμα, την επικείμενη ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου, να καπηλευτεί τις ενέργειες και το έργο άλλων».

Ο κ. Αθανασίου σαν έτοιμος από καιρό για τη σύγκρουση αυτή, Κυριακή αργά το μεσημέρι Ιούνιο μήνα, έσπευσε να αντεπιτεθεί στο Δήμαρχο και μάλιστα «εφ όλης της ύλης», χαρακτηρίζοντας τον «δέσμιο του ΣΥΡΙΖΑ» και λαμβάνοντα «με τη συμβολή όλων μας, από την Κυβέρνησή μας και ορθώς, αρκετά εκατομμύρια ευρώ» πλην όμως όπως λέει ο κ. Αθανασίου «ουδέποτε, μα ούτε μια φορά, δεν αναγνώρισε ούτε καν αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση».

Με την μακροσκελή του ανακοίνωση ο κ. Αθανασίου αναφέρεται στη συμβολή στη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Βαρελτζή και φυσικά στον εαυτό του. Ενώ αφορμής δοθείσης επιτίθεται και στα «δημοσιογραφικά φερέφωνα» που ο κ. Αθανασίου συνηθίζει να στοχοποιεί επειδή δεν δημοσιεύουν μόνο ότι εκείνος θα ήθελε.

Στην ανακοίνωση του κ. Αθανασίου αναφέρονται τα παρακάτω:

«ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος με προσωπική του ανακοίνωση και όχι της Δημοτικής Αρχής, όπως ψευδώς αναφέρει, μου επιτίθεται με εμπάθεια σχετικά με το ιστορικό της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο.

Το ιστορικό έχει ακριβώς, ως εξής:

Ο κ. Απόστολος Βαρελτζής, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής αλλά και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών, μου ζήτησε να συνδράμω στην προσπάθεια που έκανε για την «ανάπτυξη ευρείας παιδείας» στη Δυτική Λέσβο, με την ίδρυση, για πρώτη φορά, Μουσικού Σχολείου.

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, ενόψει του ότι προβλέπεται ένα μόνο Μουσικό Σχολείο ανά νομό (εξαίρεση αποτελεί μόνο ο νομός Κοζάνης). Την ιδέα αυτή του κ. Βαρελτζή προώθησε, τον Οκτώβριο του 2020 στο Υπουργείο Παιδείας, με θετική εισήγηση, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του οποίου είναι ο σχεδιασμός της λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων (βλ. με αριθμ. πρωτ.: 9102/21.10.2020 πρόταση του Διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου).

Η καλλιτεχνική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας εισηγείται αρνητικά, για το λόγο ότι υπήρχε μουσικό σχολείο στον νομό μας(στην Μυτιλήνη), όμως η αρμόδια Υφυπουργός ενέκρινε την ίδρυση του, ότε και ενημέρωσα τον κ Βαρελτζή. Ζήτησα όμως να μην γίνει καμιά ανακοίνωση μέχρι να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Στο μεταξύ, πριν δύο εβδομάδες, δεσμεύθηκε και το αναγκαίο ποσό για το Σχολείο, όπως και ο κ Βέρρος δέχεται. Τέλος, την περασμένη Πέμπτη 10 Ιουνίου, η Υφυπουργός κ. Μακρή με ενημέρωσε ότι το ΦΕΚ της Ίδρυσης είναι υπό δημοσίευση και αμέσως την ίδια ημέρα ενημέρωσα τον κ. Βαρελτζή.

 Προσωπικά, δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να συνδράμω, ως όφειλα, στην επίτευξη του στόχου. Ούτε επαίνους διεκδίκησα, ούτε «πατρώναρα» οποιονδήποτε. Αντίθετα ο κ. Βέρρος μόλις του είπε τα ευχάριστα ο κ. Βαρελτζής, προβαίνει σε ανάρτηση, παρουσιάζοντας την όλη πολύ δύσκολη και περίπλοκη προσπάθεια, ως προσωπική του επιτυχία, αγνοώντας επιδεικτικά τη συμβολή των κ.κ. Βαρελτζή και Θεοφανέλλη και, βέβαια, την ιστορική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αν και γνώριζε όλον τον αγώνα που δίναμε προσεκτικά και χωρίς φανφάρες όλον αυτόν τον καιρό.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες και προσωπικές προβολές, ενεργήσαμε πριν ένα χρόνο όταν ιδρύσαμε και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (Εσπερινό ΕΠΑΛ) Καλλονής. Διαπίστωσε κανείς προβολές και διεκδίκηση επαίνων; Εξάλλου, όχι λίγες φορές μαζί με τον κ. Βέρρο επισκεφθήκαμε Υπουργούς για ζητήματα του Δήμου μας και πετύχαμε αρκετά, αλλά ποτέ δεν βγήκα να κάνω δηλώσεις.

Και ερχόμαστε τώρα στην ουσία του θέματος, που έχει δύο προσεγγίσεις. Η πρώτη έχει σχέση με το σύνδρομο μεγαλείου, με το οποίο διακατέχεται ο κ. Βέρρος, για αυτό πάντοτε προσπαθεί να οικειοποιείται ότι όλα γίνονται με την επιφώτιση που άνωθεν έχει.

Η δεύτερη είναι ότι είναι δέσμιος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συγκυβερνά τον Δήμο, σε αρμονική συνεργασία, και έτσι ούτε μπορεί, ούτε θέλει να τους δυσαρεστεί. Και το τονίζω αυτό γιατί αν και ο Δήμος μας, με τη συμβολή όλων μας, έχει λάβει από την Κυβέρνησή μας και ορθώς, αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ουδέποτε, μα ούτε μια φορά, δεν αναγνώρισε ούτε καν αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση. Αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους Υπουργούς να βοηθούν τους Δήμους και ειδικά τους νεοσύστατους.

Προσωπικά, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κ. Βέρρο το μεν να λαμβάνει οικονομικές ενισχύσεις και μάλιστα έκτακτες και ορθώς, το δε όμως να μην αναγνωρίζει τη συνδρομή της Κυβέρνησής μας στην ανάπτυξη και πολύ περισσότερο να οικειοποιείται κυβερνητικά έργα, όπως τέτοιο είναι το Μουσικό Σχολείο. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που φυσικά έχουν τη δική τους προσωπικότητα.

Εμείς λέμε: όλοι μαζί  για τον τόπο μας, ΝΑΙ στη στήριξη των Δήμων μας, αλλά θα αναγνωρίζει ο κάθε “Βέρρος” και τα δημοσιογραφικά φερέφωνά του, το έργο της Κυβέρνησής μας, με κριτική βέβαια, αλλά και Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση τη στήριξη του Σχολείου από την Κυβέρνηση και όχι μόνο τη θεωρώ δεδομένη.

Δίνουμε το χέρι σε όλους, αλλά και η ανοχή έχει όρια».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δια ζώσης οι συνεδριάσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους

Αλλαγή για τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων στο Δημόσιο σύμφωνα με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

«Το νερό είναι για να πίνουμε και όχι για να ποτίζουμε»

Στην επέκταση της χρήσης του δικτύου ύδρευσης σε χρήσεις άρδευσης αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων στα χωριά ο Παρασκευάς Φυντανής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Έχουμε δικαίωμα να μπαίνουμε στα σπίτια μας;»

Το «Κιρκινέτσι» για την συσσώρευση σταθμευμένων αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνάντηση Χριστόφα με Νίκο Ζούρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συζήτησαν διεξοδικά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά ζητήματα και μοιράζονται πολλές κοινές ανησυχίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καμίνι η Λέσβος τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα

Η μόνη μέρα σχετικής δροσιάς είναι το Σάββατο όπου η θερμοκρασία θα πέσει τους 37 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φέτος τον Αύγουστο ... πάμε Μεσότοπο»

Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση».
ΧΩΡΙΑ

Γιορτή σαρδέλας με τη μάστερ σεφ Μαργαρίτα

Την Κυριακή 8 Αυγούστου στην Σκάλα Καλλονής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στον Εισαγγελέα για τα μπάζα στην ΕΠΟΜ

Καταγγελία σε βάρος του Δήμου Μυτιλήνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την απόρριψη μπάζων σε οικόπεδο κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης

Εντάχθηκε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων-Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Π.Χριστόφα
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα για το έργο της Λαγκάδας

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
ΥΓΕΙΑ

«Βόμβα» κορονοϊού με 43 κρούσματα στη Λέσβο

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στο νησί. Όλα τα κρούσματα προέρχονται από την τοπική κοινωνία!