× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ακόμη μια διεθνής διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου

Χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό «World Spirits Awards»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2021

Ακόμη μια διεθνής διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου

Για 3η συνεχόμενη φορά το Ούζο Πλωμαρίου διακρίθηκε με χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό «World Spirits Awards» (WSA), «αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα και την ασυναγώνιστη γεύση του» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η διάκριση που έλαβε το απόσταγμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αξιολογήθηκε αυστηρά από τις καλύτερες ειδικές επιτροπές παγκοσμίως του WSA και διακρίθηκε ανάμεσα σε 439 δείγματα από 114 διαφορετικά αποστακτήρια, από όλο τον κόσμο.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί ένα απόσταγμα υψηλής ποιότητας, συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση. Η ιστορία του έχει βαθιά τις ρίζες της στον χρόνο καθώς ξεκινά το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου.

127 χρόνια μετά, η αποσταγματοποιία συνεχίζει να παράγει το Ούζο Πλωμαρίου με αγάπη και μεράκι, βασισμένο στην ίδια μυστική συνταγή.

Η μυστική συνταγή περιέχει την ιδανική αναλογία συστατικών και βοτάνων από όλη την Ελλάδα όπως μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, μάραθο από τη Βόρεια Εύβοια, εκχυλίσματα μαστίχας Χίου, διάφορα άλλα βότανα της γης της Λέσβου, αλάτι από τις αλυκές Καλλονής και φυσικά γλυκάνισο. Ο γλυκάνισος που αποτελεί το βασικό συστατικό του Ούζου καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι Λέσβου. Επιπλέον ακολουθείται πιστά ο ίδιος παραδοσιακός τρόπος διπλής απόσταξης μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης

Μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ η επιδότηση η οποία θα υπολογίζεται με βάση το τζίρο του 2019
ΑΓΟΡΑ

Θερινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά από την Τρίτη 11 Μαΐου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

«Ήταν καλά … περιμέναμε καλύτερα»

Τις εντυπώσεις από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της εστίασης και των καφέ μεταφέρει ο πρόεδρος της Ασπίδας Νίκος Γιαννάκας και καταστηματάρχες της πόλης μας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

23 θέσεις εποχικών στον Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Τετάρτη 12 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Έρχεται καλή παραγωγική χρονιά με ανεβασμένες τιμές στο λάδι»

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η φετινή δακοκτονία, η οποία εκτιμάται ότι θα πάρει το πράσινο φως από την Περιφέρεια μέσα στον Ιούνιο, δηλώνει ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Στα ύψη οι επιδοτούμενοι άνεργοι στο Βόρειο Αιγαίο

Τα σκήπτρα της αύξησης των επιδοτούμενων κρατούν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, οι οποίοι έχουν μείνει εκτός εργασίας για περισσότερους από 12 μήνες
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

«Το τσουρέκι, η πιο γλυκιά συντροφιά στις χαρές και στις γιορτές μας»

Το μυστικό της επιτυχίας για το καλό τσουρέκι αναφέρει ο γνωστός ζαχαροπλάστης της πόλης μας Βασίλης Πανταζής, είναι η αγάπη και η υπομονή
ΑΓΟΡΑ

Το ωράριο της αγοράς

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα και αύριο. Μετά το Πάσχα η αγορά ανοίγει τη Λαμπροτετάρτη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Χαστούκι» για 2.038 επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από την επιχορήγηση

«Τα ποσά είναι μεγαλύτερα ανά κάτοικο από άλλες περιφέρειες» απαντά ο προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής, Γ. Πλακωτάρης που διευκρίνισε σειρά προβληματισμών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και από Λήμνο και Αη Στράτη στον Σύλλογο Τυροπαραγωγών

Διευκρινίσεις Κουφέλου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοίγει και η πλαζ την Λαμπροδευτέρα

Στο φουλ οι ετοιμασίες στα Τσαμάκια
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Από το 2008 τόσο καλή τιμή στα αμνοερίφια»

«Τηρούνται όλα τα μέτρα στα σφαγεία» λέει ο Π. Κουφέλος κατά την επίσκεψη στο σφαγείο Μανταμάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ