× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ενοχλεί η δημοσιογραφία και η διαφορετική άποψη....

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παρά την πανελλαδική κατακραυγή εναντίον του για τις ομοφοβικές του απόψεις, βλέπει παραπληροφόρηση... μετά από προσυνεννόηση!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 8/3/2021

Ενοχλεί η δημοσιογραφία και η διαφορετική άποψη....

Την ίδια ώρα που τα όσα είπε στη Βουλή περί ομοφυλοφιλίας προκάλεσαν πανελλαδική κατακραυγή με πολλές δεκάδες δημοσιεύματα εναντίον του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου με ανακοίνωση του επιτίθεται εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού και φυσικά με το γνωστό εμμονικό του τρόπο εναντίον της ιστοσελίδας μας «Στο Νησί». Κατηγορώντας μας μέχρι και για προσυνενόηση. Όπως λένε στο χωριό του «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει».

Φυσικά η αντίδραση του είναι λογική. Χρόνια τώρα ο γνωστός για τις "περίεργες¨ απόψεις του για ακροδεξιές ομάδες της Λέσβου πρώην Αρεοπαγίτης, βουλευτής και Υπουργός του Σαμαρά ενοχλείται από τη δημοσιογραφία και φυσικά την δημοσιογραφική μας ιστοσελίδα. Τι να κάνουμε;

Στη Δημοκρατία που εμείς πιστεύουμε υπάρχουν και οι διαφορετικές απόψεις. Σεβαστές είναι για εμάς. Και φυσικά εμείς δεν απειλούμε ούτε δηλώσεις κάνουμε που λένε «θα τους δείξω». Το ερώτημα είναι τι άποψη έχει εκείνος για το διαφορετικό και τη διαφορετικότητα.

Ξανά διαψεύδεται
Όσον αφορά τη βεβαιότητα του περί του ότι «δεν ελπίζει να δει αναρτημένο αυτό το δελτίο «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», που κυριολεκτικά «καταπνίγει» κάθε αντίθετη άποψη και κάθε θετικό που προέρχεται από τη Ν.Δ.» τι να πούμε. Τον αφήνουμε να βαυκαλίζεται με παραδημοσιογραφικά παραμάγαζα στελεχών του πολιτικού του γραφείου και να θεωρεί ως αλήθεια τα όσα του μεταφέρουν. Κόσμο και ντουνιά «έφαγαν» οι συγκεκριμένοι άνθρωποι του. Θα «φάνε» και αυτόν.

Η ανακοίνωση του κ. Αθανασίου είναι η εξής:
«Ο κ. Μπουρνούς και το site «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», σε πλήρη αρμονική και πιθανόν προσυννενοημένη ταύτιση παραπληροφόρησης, ανέφεραν ότι στρέφομαι κατά των ομοφυλοφίλων με την τοποθέτησή μου στη Βουλή «ότι η κατάργηση από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 του άρθρου 347 του Ποινικού κώδικα, που αναφέρεται στην παρά φύση ασέλγεια, είχε ως συνέπεια να ενταθούν τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης».
Δεν απαιτώ από τον κ. Μπουρνού, ούτε από το γνωστό για την παραπληροφόρηση «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», ούτε από άλλους άσχετους Συριζαίους, στους οποίους αναφέρονται να έχουν στοιχειώδεις νομικές γνώσεις. Όφειλαν όμως, στο πλαίσιο σεβασμού των αναγνωστών, να κάνουν μια σχετική έρευνα. Αν την έκαναν θα διαπίστωναν ότι : Τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή Νομοσχέδιο για τη συμβίωση και των ομόφυλων ζευγαριών. Στο Ν/Σ αυτό ο τότε Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παρασκευόπουλος ΔΕΝ είχε συμπεριλάβει διάταξη για κατάργηση της παρά φύση ασέλγειας (αρθρ. 347 του Π.Κ.). Όμως, κατά τη ψήφιση του Ν/Σ, εισήχθη στην Ολομέλεια, την τελευταία στιγμή, τροπολογία από πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν την κατάργησή της. Η τροπολογία αυτή τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και την ψήφισαν οι Βουλευτές ΜΟΝΟ δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ) και πέρασε με 152 ψήφους (άρθρο 68 του Ν. 4356/2015). Τα άλλα έξι (6) κόμματα δεν την ψήφισαν.
Ας κάνει τον κόπο ο κ. Μπουρνούς να ρωτήσει τον κ. Παρασκευόπουλο γιατί δεν την συμπεριέλαβε στο Ν/Σ και τι συνέβη στην Ολομέλεια.
Εξάλλου, πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να συμβιώνει με όποιον και όπως θέλει. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δε στρεφόμουν κατά των ομοφυλοφίλων και φυσικά ούτε τα έξι κόμματα που δεν ψήφισαν την κατάργηση της επίμαχης διάταξης.
Αντίθετα, με τον Ν. 4285/2014, του οποίου ήμουν εισηγητής, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, προβλέπω κυρώσεις γι’ αυτούς που στρέφονται εναντίον τους (τον νόμο αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε κ. Μπουρνού και ανημέρωτοι κύριοι του «ΣΤΟ ΝΗΣΙ»). Εξάλλου, αν διαβάζανε το άρθρο μου «Για την έμφυλη βία και τις ευθύνες της Πολιτείας» (ΤΑ ΝΕΑ 22.02.2021) ίσως δεν θα γράφανε αυτές τις (επιεικώς) ανακρίβειες, παραπληροφορώντας τους αναγνώστες.
Αλλά ας δούμε τι προέβλεπε το Άρθρο 347–Ασέλγεια Παρά Φύση. 1. Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε : α) με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία β) από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαεπτά ετών ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ’ επάγγελμα.
Ισχυρίζονται, λοιπόν ότι το άρθρο 347 δεν χρειαζόταν, γιατί οι ρυθμίσεις του καλύπτονται από άλλες διατάξεις του Π.Κ., ήτοι των άρθρων 336, 339, 342, 343. Παρεκτός του ότι η ερωτική ζωή των ομοφυλόφιλων είναι δικό τους θέμα και, φυσικά, δεν τιμωρείται, όμως τα πιο πάνω άρθρα δεν καλύπτουν τις ρυθμίσεις του 347, που η παραβίασή τους επιφέρει τιμωρία.
Συγκεκριμένα, 1)το άρθρο 336 (βιασμός) προϋποθέτει σωματική βία ή απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας. 2) Το άρθρο 339 (αποπλάνηση) προϋποθέτει ασελγείς πράξεις με πρόσωπα κάτω των 15 ετών και κάνει διαβάθμιση της ηλικίας (12-14, κάτω των 12 κλπ.). 3) Το άρθρο 342 (κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια), προϋποθέτει ο δράστης να έχει υπό την επίβλεψη ή τη φύλαξή του τον ανήλικο, που του έχουν εμπιστευθεί και 4) το άρθρο 343 (ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας) προϋποθέτει ότι ο δράστης (αποπλανών) να είναι δημόσιος υπάλληλος ή εργαζόμενος σε φυλακές, αναμορφωτήρια, κρατητήρια, ιδρύματα, νοσοκομεία, που περιθάλπουν πρόσωπα και έχουν ανάγκη βοήθειας.
Βλέπετε κ. Μπουρνού και φωστήρες «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» καμία ταύτιση; Λέτε εσείς να ξέρετε περισσότερα από τα έξι κόμματα της Βουλής; Και σε κάθε περίπτωση αν η πράξη τελείται οικειοθελώς, όπως συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους, δεν τιμωρείται. Τιμωρούνται μόνο παραβατικές συμπεριφορές, όπως ορίζονταν στο 347 (κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης, αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 17 ετών, από κερδοσκοπία, κατ’ επάγγελμα). Εκτός, αν ξέρετε εσείς καμιά περίπτωση τιμωρίας μεταξύ συμβιούντων ομοφυλοφίλων. Ξέρετε;
Αυτά για την ιστορία και τον αυτοσεβασμό των επικριτών μου. Βέβαια, δεν ελπίζω να δω αναρτημένο αυτό το δελτίο μου «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», που κυριολεκτικά «καταπνίγει» κάθε αντίθετη άποψη και κάθε θετικό που προέρχεται από τη Ν.Δ.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στα Κεραμειά χώρος πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους

«Artοποιώ» το όνομα του κέντρου, με την υπογραφή της Ντέπης Χατζηκαμπάνη, που βγάζει νέο τραγούδι με τους Πυξ-Λαξ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Μας θέλετε πειθήνια όργανα των σχεδιασμών σας»

Δήλωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μυτιλήνης Βάσως Χοχλάκα για το χθεσινό συμβούλιο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κατάθεση αιτήσεων παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Μέχρι την Δευτέρα 19 Απριλίου η προθεσμία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανεξάρτητος ο Κατζανός, διαφωνώντας με Αστυρακάκη

Έντονη δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβούλου για την ψήφο που έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» στο Μιχάλη Μαμάκο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σώζοντας ένα ξεφτέρι

Περιστατικό διάσωσης γερακιού από τους Προσκόπους της Λέσβου μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Βάστρια με τη ψήφο του προέδρου Χατζηγιάννη

Εννέα ώρες και δυο μέρες διαδικασία - παρωδία για τη δημιουργία της νέας δομής στην περιοχή των νέων Κυδωνιών
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν οι μελέτες για τον ποδηλατόδρομο Σουράδας – Νεάπολης

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή, το κόστος της επικαιροποίησης των μελετών θα καλυφθεί από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης στο οποίο θα κατατεθεί πρόταση
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτιά δίπλα στο Πανεπιστήμιο, στον λόφο Ξενία

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση και στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» 99 fm
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Πίσω παπά τα στέφανα»… για το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ακύρωσε την απόφαση της συγκρότησης του νέου διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού μετά από προσφυγή Ανδριώτη και Χοχλάκα.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς τηλέφωνο από την 25η Μαρτίου στην Κράτηγο!

Κι ενώ ούτε τα κινητά έχουν σήμα, «πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για να κάνουμε ένα τηλέφωνο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κτηνοτροφία

Τη Δευτέρα με Αραχωβίτη, Τελιγιορίδου, Κόκκαλη