× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αργυρό βραβείο για το κριτσίνι «O‑live»!

Στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής της Λήμνου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού διαγωνισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2020

Αργυρό βραβείο για το κριτσίνι «O‑live»!

Το αργυρό βραβείο βραβείο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων οικολογικών προϊόντων Ecotrophelia Europe 2020 έλαβε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου  εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το προϊόν O-LIVE, ένα καινοτόμο κριτσίνι!

Το «O-live» δημιουργήθηκε από την ομάδα φοιτητών Τολιόπουλο Χρήστο, Καβανόζη Νικολέτα, Μπουσδούνη Πανωραία, Κοκονόζη Ζαχαρούλα και Ηλία Κωνσταντίνο, με Επιβλέποντα-Συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου Κουτελιδάκη Αντώνιο και υποστήριξη από την Υποψήφια Διδακτωρ Κωνσταντινίδη Μελίνα και την απόφοιτη Καπόλου Κατερίνα. Το προϊόν δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Ε.Ι.Παπαδόπουλος Α.Ε.–Βιομηχανία Μπισκότων και Ειδών Διατροφής».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά στις 18 Οκτωβρίου με συμμετοχή 13 ομάδων από 13 Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν λάβει το πρώτο βραβείο στους αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν σε κάθε χώρα τον προηγούμενο μήνα. Στην Ελλάδα ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων– ΣΕΒΤ, με την συμμετοχή φοιτητικών ομάδων από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. 

Το προϊόν O-LIVE κυκλοφορεί σε πέντε γεύσεις: Φράουλα-λωτός-αρώνια, Παντζάρι-κολοκυθόσπορος, Σπανάκι-κολοκυθάκι, Ταχίνι-φουντούκι-χαρουπόμελο, Γιαούρτι-πορτοκάλι-κυνόροδο

Το “O-live” είναι ένα καινοτόμο κριτσίνι με γέμιση, που περιλαμβάνεται στην κατηγορία έτοιμων προς κατανάλωση σνακ. Η καινοτομία του προϊόντος έγκειται στην παρουσία του αλεύρου από σπόρο/πομάσα ελιάς, το οποίο είναι παραπροϊόν της βιομηχανίας ελαιολάδου. Η εκμετάλλευση ενός παραπροϊόντος με περίπου 200.000 τόνους παραγωγής μόνο στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει το οικολογικό προφίλ του προϊόντος, το οποίο ενισχύεται ιδιαίτερα από τη χάρτινη βιοδιασπώμενη συσκευασία. Το αλεύρι που παράγεται από τα παραπροϊόντα αυτά έχει υψηλή θρεπτική αξία και μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές φαινολικές ουσίες, με ενδεχόμενες βιολειτουργικές ιδιότητες. Εκτός από τη χρήση ενός μίγματος αλεύρων με υψηλή θρεπτική αξία (αλεύρι από πομάσα ελιάς, δίκοκκο σιτάρι κ.α.), η μοναδικότητα του προϊόντος έγκειται στο ότι αποτελεί το πρώτο κριτσίνι με γέμιση, παράγεται με τεχνολογία rolling, αξιοποιεί την τεχνολογία της λυοφιλίωσης, και συνδυάζει 5 γεύσεις από 100% ελληνικής προέλευσης παραδοσιακά προϊόντα, εμπνευσμένες από τη Μεσογειακή διατροφή (Φράουλα-λωτός-αρώνια, Παντζάρι-κολοκυθόσπορος, Σπανάκι-κολοκυθάκι, Ταχίνι-φουντούκι-χαρουπόμελο, Γιαούρτι-πορτοκάλι-κυνόροδο).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

«Οικονομική ενίσχυση και στους συνταξιούχους!»

Επιστολή της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ στον υπουργό Εργασίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Να μη σκύβουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι του επισιτισμού»

Για την κατάσταση των διανομέων στην εστίαση και των εργαζομένων που πλήττονται μίλησε στο «Ν» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Λέσβου, Μ. Κάλθι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ και γιατροί ΕΣΥ ζητούν δικαιοσύνη απέναντι στα πρόστιμα

Παρέδωσαν τα ψηφίσματά τους στον αστυνομικό διευθυντή για τα όσα έγιναν στις 17 Νοεμβρίου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Για την υγεία διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη οι υγειονομικοί

Στο πλευρό τους η ΑΔΕΔΥ και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προσπάθεια να «φιμωθεί» η μικροφωνική του Εργατικού Κέντρου

Εξορμήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης και… «μπλόκο» της Αστυνομίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με τις μάσκες!»

«Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας, του 8ωρου και των μισθών των εργαζομένων» λέει για τη σημερινή απεργία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θοδωρής Ασλανίδης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Και η Ένωση Γιατρών στην 24ωρη απεργία

Κινητοποίηση την Πέμπτη στο προαύλιο του Νοσοκομείου
ΥΓΕΙΑ

«Αποκρύπτουν τα κρούσματα, ζητάμε απολύμανση»

Νέα καταγγελία για το ίδιο σούπερ-μάρκετ από την Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ελλιπή μέτρα προστασίας εν μέσω πανδημίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Στους χώρους εστίασης το Σωματείο επισιτισμού
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον Καρά Τεπέ 400 θερμαινόμενες σκηνές»

Επιστολή της «Συνύπαρξης» στον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Λέσβος εναλλακτικός προορισμός για το Βέλγιο

Νέα δράση με τη συμμετοχή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους και του διευθυντή, Νικόλαου Ζούρου